Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

22 Ocak 2014

Yüksük Çorbası

Malzemeler:

Bohça şeklinde kapatılmış mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Kırmızı Biber
1/2 yemek kaşığı biber salça

1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tereyağ/Zeytinyağı

Limon suyu
Kemikli et 

Yapılışı:

Nohutlar geceden ıslatılır ve etle birlikte haşlanır (kemiksiz de kullanabilirsiniz). Soğan ince kıyılır ve et ile birlikte yağda kavrulduktan sonra salçası eklenir ve biraz daha kavrulur. Daha sonra etsuyu, nohut, baharatlar ve limon suyu ilave edilir. En son mantılar eklenir, piştikten sonra tereyağında nane yakılıp üzerine dökülür (naneyi yağsız da serpebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder