Bohça şeklinde kapatılmış mantı
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Kırmızı Biber
1/2 yemek kaşığı biber salça
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tereyağ/Zeytinyağı
Limon suyu
Kemikli et
Yapılışı:
Nohutlar geceden ıslatılır ve etle birlikte haşlanır (kemiksiz de kullanabilirsiniz). Soğan ince kıyılır ve et ile birlikte yağda kavrulduktan sonra salçası eklenir ve biraz daha kavrulur. Daha sonra etsuyu, nohut, baharatlar ve limon suyu ilave edilir. En son mantılar eklenir, piştikten sonra tereyağında nane yakılıp üzerine dökülür (naneyi yağsız da serpebilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder