Hamuru :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
125 gr katı yağ
1/2 çay bardağı pudra şekeri
Kabartma tozu
Alabildiğince un
Kreması :
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı limon suyu
1,5 çorba kaşığı nişasta
3 yumurta sarısı
Biraz su
Merengi:
3 yumurta akı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yapılışı:
Yoğurt, zeytinyağı, katı yağ ve pudra şekeri bir kapta karıştırılır ve içine alabildiğince un ve kabartma tozu ilave edilerek tart hamuru hazırlanır. Yağlanmış bir tart kalıbına yayılır ve kenarları hafifçe yükseltilir. Fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
Krema malzemeleri bir kaba konur, karıştırılarak pelte haline gelene kadar pişirilir ve o da soğumaya bırakılır.
Yumurta beyazları iyice çıpılarak kar haline getirilir. İçine pudra şekeri ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.
Tartın üzerine limonlu krema dökülür, üzerine kar haline gelmiş krema iyice yayılarak üzeri şekillendirilir. Üstü pembeleşene kadar fırında pişirilir. Ilıyınca buzdolabına konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder