
Malzemeleri:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
375 gr yağ (Tarifte margarin yazıyor ama ben uzun zamandır sıvı yağ kullanıyorum. Hem daha sağlıklı oluyor hem de pasta daha taze kalıyor)
3-4 armut
Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Unla kabartma tozu karıştırılıp ilave edilir. Katı yağ tercih edilecekse oda sıcaklığında yağ eklenip 30 cm çapında kalıba boşaltılır. Armutlar soyulup ortadan ikiye bölünür. Çekirdek kısımları çıkartılıp hamurun üstüne hafifçe konur. Ortaya bir tane, diğerleri de kenarlara çiçek şeklinde sıralanır. Orta hararetli fırında hiç açmadan pişirilir.
Not: Fırını önceden ısıtın ve pişme süresinde kapağını açmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder