Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Armutlu Pasta

                                


Malzemeleri:
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
375 gr yağ (Tarifte margarin yazıyor ama ben uzun zamandır sıvı yağ kullanıyorum. Hem daha sağlıklı oluyor hem de pasta daha taze kalıyor)
3-4 armut

Yumurta ile şeker iyice çırpılır. Unla kabartma tozu karıştırılıp ilave edilir. Katı yağ tercih edilecekse oda sıcaklığında yağ eklenip 30 cm çapında kalıba boşaltılır. Armutlar soyulup ortadan ikiye bölünür. Çekirdek kısımları çıkartılıp hamurun üstüne hafifçe konur. Ortaya bir tane, diğerleri de kenarlara çiçek şeklinde sıralanır. Orta hararetli fırında hiç açmadan pişirilir.


Not: Fırını önceden ısıtın ve pişme süresinde kapağını açmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder