Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

26 Ocak 2014

Jöleli Pasta



Malzemeler:

1 paket jöle
Meyve
1 kilo süt
6 kaşık şeker
2 yumurta
1 vanilya
1 limon kabuğu rendesi
4 kaşık un


Yapılışı:


Jöle, tarifine uygun şekilde eritilir. Pastayı yapacağımız kalıba meyveler dizilir ve üzerine yarım cm. kadar jöle dökülerek buzluğa konulur.



Donduktan sonra kalan jöle üzerine dökülür ve donması için dolaba konulur.


  
Süt, yumurta, şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi ve un, bir tencerede karıştırılarak, krema haline gelene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.

Jöle donduktan ve krema soğuduktan sonra, jölenin üstüne bir kat krema, bir kat bisküvi gelecek şekilde 3 kat krema ve 2 kat bisküvi dizilip buzdolabına konulur. Bisküvinin yumuşaması için en az 1 saat dolapta bekletilirse iyi olur. 
  
 
 
 







Servis yapılmadan önce yarım dakika kadar sıcak suya oturtulup, ters çevrilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder