Malzemeleri:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1 adet havuç (evde yoksa olmayabilir)
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
1 kaşık tereyağ
5 su bardağı su
Yapılışı:
Aslında bütün malzemeleri göz kararı kullanır kaynatırım ama tarif verebilmek için bugün ölçülü yapmaya çalıştım :).
Mercimek yıkanır, ve diğer malzemelerle birlikte tencereye alınır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte mercimekler eriyene kadar pişirilir.
Mercimekler iyice piştikten sonra, (eskiden süzgeçten geçiriyordum ama şimdi el blender'ı var) el blender'ından geçirilir.
Kemikli et varsa kaynarken çorbaya ilave edip, mikserden geçirmeden önce çıkarıyorum, daha leziz oluyor. Bulyonları sevemedim bir türlü, asla kullanmam.
Ben işin kolayına kaçıyorum, kolay ama lezzetli oluyor, isterseniz kırmızı biber ve tereyağını sonradan kızdırıp ekleyebilirsiniz, daha şık olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder