Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

21 Ocak 2014

Tavuk Graten








Malzemeler:
1 tavuk göğsü (kemikli)
1 kilo süt
3 kaşık un
1 paket makarna (spagetti)
Bolca kaşar peyniri
Galeta unu


Yapılışı:
Tavuğu ve makarnayı ayrı ayrı haşlıyoruz. Süt ile unu, ayrı bir tencerede katılaşana kadar pişiriyoruz. Sosu ikiye ayırıyoruz. Sosun yarısını makarnayla karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye makarnanın yarısını koyuyoruz. Üzerine, haşladığımız tavuğu tiftiklenmiş şekilde diziyoruz. Üzerine kalan makarnayı koyuyoruz. Üzerine bolca kaşar peyniri rendeliyoruz. Üstüne kalan sosu döküyoruz ve en üste galeta ununu serpip, fırına sürüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder