Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
250 gram kıyma
1 orta boy soğan
1-2 kaşık yağ
Tuz
Kara biber
Kırmızı biber
1 kaşık biber salçası
Kimyon
1 kaşık domates salçası ya da 1-2 domates
Yapılışı:
Karnabaharları parçalara ayırıp iyice yıkadıktan
sonra kimyonlu suda çok az haşlıyoruz. Suyunu süzdükten sonra yayvan bir tencereye alınır.
Kıyma soğanla kavrulur, içine baharatlar, salça ve domates eklenir.
Tencereye yerleştirdiğimiz karnabaharların üzerine döküp, az sıcak su gezdirip pişiriyoruz.
Karnabaharları önden biraz haşladığımız için ve karnabahar çabuk pişen bir sebze olduğu için, yemeğimiz 10-15 dakikada hazır olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder