Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

21 Ocak 2014

Kıymalı Karnabahar



                        




Malzemeler:

1 orta boy karnabahar
250 gram kıyma
1 orta boy soğan
1-2 kaşık yağ
Tuz
Kara biber
Kırmızı biber
1 kaşık biber salçası
Kimyon
1 kaşık domates salçası ya da 1-2 domates


Yapılışı:

Karnabaharları parçalara ayırıp iyice yıkadıktan sonra kimyonlu suda çok az haşlıyoruz. Suyunu süzdükten sonra yayvan bir tencereye alınır.


                                


Kıyma soğanla kavrulur, içine baharatlar, salça ve domates eklenir.

Tencereye yerleştirdiğimiz  karnabaharların üzerine  döküp, az sıcak su gezdirip pişiriyoruz.

 Karnabaharları önden biraz haşladığımız için ve karnabahar çabuk pişen bir sebze olduğu için, yemeğimiz 10-15 dakikada hazır olur.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder