Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Yoğurt Tatlısı

                              


Malzemeler:
1 kâse yoğurt
1 kâse şeker

4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 kâse un


Yapılışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemeler eklenir, yağlanmış tepsiye dökülür orta hararetli fırında 30-40 dakika (kızarıncaya kadar) pişirilir. Fırından çıkınca üzerine 2 bardak kaynamış su dökülür, daha sonra 1 kilo şekerle hazırlanmış ılık şerbeti dökülür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder