Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

22 Ocak 2014

Kızılcık Tarhanası

 


Malzemeler:

3 çorba kaşığı tarhana
7.5 bardak su
100gr. kıyma
1/2 çay bardağı tel şehriye
1 çay bardağı süt
Tereyağ
Kırmızı biber
Tuz

Yapılışı:

 2,5  bardak suda tarhanayı ıslatıyoruz. Ayrı yerlerde kıyma ve şehriye kavrulur. Kavrulan kıyma ve şehriye bir tencereye alınır, üzerine suda eritilmiş tarhana ve 5 bardak sıcak su, tuz ve süt ilave edilip kaynatılır. Tereyağ ve biberle servis edilir.

Suyun miktarını istediğiniz kıvama göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Kızılcık tarhanası, Bolu'dan, tarif ablamdan :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder