Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

22 Ocak 2014

Kuzu Kapama


Malzemeler:

Kuzu kapama
1 adet kuru soğan
Taze soğan
3-4 adet patates
2 adet domates
Sivri biber
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yeni bahar
Zeytinyağı

Yapılışı:

Soğanlar halka halka doğranıp güvece dizilir. Üstüne sırayla yıkanmış kuzu eti, patatesler (tüm ya da ikiye bölünmüş, etle aynı boyda olmasına özen gösteriyorum), biber, domates, iri doğranmış taze soğanlar ve sarımsak yerleştirilir. Baharatları ve tuzu serpilip biraz yağ ve az su gezdirildikten sonra ağzı alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatılır ve fırında en az 1 saat pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder