Hamuru:
375 gram katı yağ
1,5 çay bardağı süt
1 yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiğince un
Hepsi karıştırılarak iyice yoğrulur . Unu azar azar eklememizin sebebi kontrollü bir yumuşaklık olması. ne ele yapışacak hamur ne de sert olacak.
Harcı:
250 gram ceviz içi (dövülmeden önceki miktar)
150 gram kuru üzüm
2 bardak şeker
1 kahve fincanı süt
Hepsi pişirilecek sonra tarçın ve yeni bahar eklenecek. (1 tatlı kaşığı kadar)
Yapılışı:
Hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her bir parça elle açılarak elips şeklinde açılır.
İçine harç konup kapatılır ve uç kısımları içe bükülerek ay şekli verilir.
Üstüne yumurta sarısı sürülerek orta hararetli fırına üstü kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder