Dış Malzemeleri:
1/2 kilo dövülmüş dana eti
2 su bardağı ince bulgur
1 soğan
Kimyon
Karabiber
Yenibahar
1/2 kaşık salça
İç Malzemeleri:
250 gr. kıyma
2 adet kuru soğan
Tereyağı
Zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı biber
Yenibahar
Çam fıstığı

Bu esnada soğanlar ince ince doğranır ve tereyağında kıymayla
kavrulur. Ayrı bir yerde (cezve ya da küçük bir tavada) çok az
zeytinyağında çam fıstıkları pembeleştirilir ve sonra baharatlarla birlikte kıymaya eklenip, soğumaya bırakılır.

Hazırlanan bulgur karışımı, biri
daha az olmak üzere iki parçaya bölünür. (Dövülmüş etten fındık büyüklüğünde bir parça,
üzerine sürmek için ayrılır.)
Yuvarlak bir tepsi, zeytinyağıyla
yağlanır. Az olan karışım, alta ince bir tabaka şeklinde döşenir.
Üzerine
soğumuş kıyma harcı dökülür.Kalan bulgurlu karışım, elde küçük parçalar halinde inceltilerek, kıymanın üzerine kapatılır.
Biraz zeytinyağı, salça ve dövülmüş etten hazırlanan karışım, üzerine sürülür.

şekilde çizikler atılarak (tam kesmiyoruz) baklava şekli verilir.
Son olarak,
üzerine zeytinyağı gezdirilip, ceviz büyüklüğünde tereyağı parçaları da serpiştirilir ve fırına
verilir. Pişme süresi, yaklaşık 25-30 dakika. Bu tarifi annemden öğrendim. Daha önce hep o yapardı, ben keserdim. İlk kez tek başıma denedim ve sonuç gayet olumlu :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder