Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Humus


                            

Bir gece önceden ıslatılan nohut haşlanır, haşlarken kuzu kemiğiyle birlikte haşlarsanız, lezzetini arttırabilirsiniz. 

Nohut iyice haşlandıktan sonra, robotta 1-2 diş sarımsakla birlikte çekilir. Çekilirken haşlama suyundan da ilave etmeniz gerekiyor; hem kıvamı yumuşar hem de daha rahat çekilir. (nohutun zarlarını ayıklarsanız daha iyi olur) 


Tahin, tuz ve limon suyu eklenir. Ben bu eklemeleri el ve göz kararı, biraz da tadına bakarak yapıyorum.


Hazırlanan karışım düz bir tabağa yayılır. Üzerine kimyon, kırmızı biber, sumak serpilir. Arzuya göre, üzerine zeytinyağı ya da kızdırılırmış tereyağı gezdirildikten sonra servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder