
Bir gece önceden ıslatılan nohut haşlanır, haşlarken kuzu kemiğiyle birlikte haşlarsanız, lezzetini arttırabilirsiniz.
Nohut iyice haşlandıktan sonra, robotta 1-2 diş sarımsakla birlikte çekilir. Çekilirken haşlama suyundan da ilave etmeniz gerekiyor; hem kıvamı yumuşar hem de daha rahat çekilir. (nohutun zarlarını ayıklarsanız daha iyi olur)
Tahin, tuz ve limon suyu eklenir. Ben bu eklemeleri el ve göz kararı, biraz da tadına bakarak yapıyorum.
Hazırlanan karışım düz bir tabağa yayılır. Üzerine kimyon, kırmızı biber, sumak serpilir. Arzuya göre, üzerine zeytinyağı ya da kızdırılırmış tereyağı gezdirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder