Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

22 Ocak 2014

Karnabahar Kızartma

Malzemeler:

Karnabahar  
Un
Yumurta
Sarımsak
Limon
Tuz

Yapılışı: 

Karnabaharlar ufak parçalara ayrılıp, yıkanır ve tuzlu suda çok az haşlanır. Haşlanan karnabaharlar önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulanır ve kızartılır. Sarımsaklar ezilir ve limon suyu ile karıştırılıp, kızartılan karnabaharların üzerine dökülür. Kıyılmış maydanozla süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder