Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Sable Bisküvisi




Malzemeler:
250 gr. un
125 gr yağ
100 gr. pudra şekeri
1 yumurta
1/2 bardak un (açma payı)
1/2 paket vanilya
3-4 fiske limon kabuğu rendesi
3-4 fiske tuz
Kıyılmış fındık içi
1 yumurta akı

Yapılışı:

Elenmiş unun içinde yağ, büyükçe bir bıçakla, yağ parçaları kaybolana kadar kıyılır. Sonra içine şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi, tuz ve yumurta eklenip, yoğurularak hamur haline getirilir. Hamur 2-3 parçaya ayrılarak yumaklar yapılır. Sonra her yumak oklavayla açılır, bir bardak ya da kesme kalıbı yardımıyla kesilir. Her parça önce yumurta akına, sonra fındığa batırılarak tepsiye dizilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenerek dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder