Malzemeler:
250 gr. un
125 gr yağ
100 gr. pudra şekeri
1 yumurta
1/2 bardak un (açma payı)
1/2 paket vanilya
3-4 fiske limon kabuğu rendesi
3-4 fiske tuz
Kıyılmış fındık içi
1 yumurta akı
Yapılışı:
Elenmiş unun içinde yağ, büyükçe bir bıçakla, yağ parçaları kaybolana kadar kıyılır. Sonra içine şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi, tuz ve yumurta eklenip, yoğurularak hamur haline getirilir. Hamur 2-3 parçaya ayrılarak yumaklar yapılır. Sonra her yumak oklavayla açılır, bir bardak ya da kesme kalıbı yardımıyla kesilir. Her parça önce yumurta akına, sonra fındığa batırılarak tepsiye dizilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenerek dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder