Ispanak yemeği ya da böreği yaptığım zaman, ıspanak
başlarını (köklerini) iyice yıkar, çok büyükse doğrayıp, suyu süzüldükten
sonra buzdolabı poşetine koyup dondururum. Yiyecekleri bu şekilde
dondururken mutlaka torbadan fazla havayı alıp, ağzını öyle bağlıyorum. Böylece vakumlamış oluyorum. Hava ile ne kadar az temas ederse, o kadar taze kalır.
Et ve nohut haşlanır (mutlaka haşlanmış nohutum da bulunur dondurucuda). Et, ince doğranmış soğanla yağda iyice sotelendikten sonra, biraz
domates, biraz da biber salçası ilave edilir. (Eti önceden
haşlamadıysanız, bir bardak kadar kaynamış su ilave edip, et pişene
kadar kısık ateşte kaynatabilirsiniz.) Daha sonra ıspanak başları, nohut, tuz, kırmızı biber ve
karabiber eklenip, (et önceden haşlanıp, su konulmamışsa, yarım bardak kadar sıcak su ilave edilir )pişirmeye devam edilir. Ispanak kısa sürede
pişecektir. Piştikten sonra üzerine 1-2 diş ezilmiş sarımsak, kuru nane
ve limon suyu gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder