Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

24 Ocak 2014

Kopuk

                            
                                   


Malzemeler:

2 yumurta
250 gr. katı yağ
400 gr. un (2,5 bardak un)
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 bardak şeker
1 bardak kuru üzüm

Yapılışı:

Un havuz şeklinde açılır, Ortasına malzemeleri ilave edilip yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve şekil vermeden yağlanmış tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder