Malzemeler:
400 gr. esmer şeker
115 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağ veya 120 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
250 gr. sürülebilir fıstık ezmesi
2 yumurta
360 ml. (2 bardaktan biraz az) süt
1 çay kaşığı vanilya
280 gr. (2 + 1/3 su bardağı) un
3 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Üzeri İçin:
450 gr. sürülebilir labne peynir
115 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağ
1,5 su bardağı elenmiş pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Yarım veya 1 su bardağı kakao (isteğe bağlı)
Fırın, 175 dereceye ayarlanır ve ısıtılır. Cupcake kâğıtları, kalıplarına dizilir veya kâğıt kullanmayacaksanız, kalıp bölmeleri yağlanır. Ben silikon kalıp kullandım ve direkt ona döktüm.
Esmer şeker, yağ ve fıstık ezmesi, geniş ve derin bir kâsede karıştırılır. Yumurtalar, karışıma teker teker eklenerek çırpılır. Ayrı bir kapta karıştırdığımız un, kabartma tozu ve tuz, süt ile birlikte azar azar karışıma eklenir ve çırpılır. Kaşık yardımıyla kalıplara pay edilir.
Önceden ısıtılmış fırında, 15-20 dakika (ortasına parmakla hafifçe bastırılıp çekildiğinde, yeniden şişecek kıvama gelene kadar) pişirilir. 5-10 dakika kalıbın içinde soğumaya bırakılır, daha sonra kekler bir tel ızgara üzerine alınır ve tamamen soğumaya bırakılır.
Kremanın Yapılışı:
Kekler fırında pişerken, krem peynir ve tereyağ, orta boy bir çırpma kabına alınır ve krema hâline gelene kadar karıştırılır. Vanilya eklenip karıştırıldıktan sonra, pudra şekeri azar azar eklenerek iyice çırpılır. Kakaolu krema yapmak isterseniz (ben öyle tercih ettim), arzu ettiğiniz kakao yoğunluğuna göre yarım veya 1 su bardağı kakao ekleyebilirsiniz.
Son olarak, hazırlanan krema, soğumaya bıraktığımız keklerin üzerine, herhangi bir krema sıkma aparatı yardımıyla sıkılır. Arzuya göre, dövülmüş ceviz veya fındık ile süslenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder