Malzemeler:
250 gram kıyma
1 kg patates
1 orta boy soğan
1-2 kaşık yağ
Tuz
Kara biber
Kırmızı biber
Sivri biber
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası ya da 1-2 domates
Kıymalı patates için kişi başına 1 patates şeklinde ayarlıyorum.
Patatesler soyulup, halka halka doğranıp, yayvan bir
tencereye dizilir.
Kıyma, soğanla
kavrulur. Domates, sivri biber, salça, tuz, kırmızı biber, karabiber eklenip, biraz pişirilir ve patateslerin üzerine dökülür. Üzeri domates ve biberle süslenip, biraz sıcak su ilave edilir ve kısık
ateşte pişmeye bırakılır. Patates, çabuk pişen bir sebzedir. Pek çok
sebzeyi susuz pişiririm ama patatese biraz su gerekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder