Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Kıymalı Patates





Malzemeler:

250 gram kıyma
1 kg patates
1 orta boy soğan
1-2 kaşık yağ
Tuz
Kara biber
Kırmızı biber
Sivri biber
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası ya da 1-2 domates


 
Kıymalı patates için kişi başına 1 patates şeklinde ayarlıyorum. 
Patatesler soyulup, halka halka doğranıp, yayvan bir tencereye dizilir.

Kıyma, soğanla kavrulur. Domates, sivri biber, salça, tuz, kırmızı biber, karabiber eklenip, biraz pişirilir ve patateslerin üzerine dökülür. Üzeri domates ve biberle süslenip, biraz sıcak su ilave edilir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Patates, çabuk pişen bir sebzedir. Pek çok sebzeyi susuz pişiririm ama patatese biraz su gerekiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder