Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Portakallı Kereviz

                             



Malzemeler:
3 orta boy kereviz
1 adet kuru soğan
3 adet havuç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı un
2 çay kaşığı tuz

Yapılışı: 

                                                 

Kerevizler soyulur, her biri elma dilimi gibi 8 parçaya kesilir. Sonra yayvan bir tencereye çiçek şeklinde dizilir. Aralarına aynı boyda kesilmiş havuçlar dizilir. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, tuzla ovulduktan sonra kerevizlerin üzerine serpilir. Portakal suyu, su ve şeker, un karıştırılır ve yemeğe dökülür. Zeytinyağı da ilave edildikten sonra orta ateşte yarım saat pişirilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder