Portakallı Kereviz

Malzemeler:
3 orta boy kereviz
1 adet kuru soğan
3 adet havuç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Kerevizler soyulur, her biri elma dilimi gibi 8 parçaya kesilir. Sonra
yayvan bir tencereye çiçek şeklinde dizilir. Aralarına aynı boyda
kesilmiş havuçlar dizilir. Soğan yarım daire şeklinde doğranır, tuzla
ovulduktan sonra kerevizlerin üzerine serpilir. Portakal suyu, su ve
şeker, un karıştırılır ve yemeğe dökülür. Zeytinyağı da ilave edildikten
sonra orta ateşte yarım saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder