Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Kakaolu Kek

                           


Bu tarifin standart kek tariflerinden farkı, yumurtaların sonradan ekleniyor olması. Fotoğraftaki kekte, malzemelerin hepsini yarıya indirerek kullandığımız için küçük görünüyor ama tam tarifle yapıldığında, bunun iki katı kabaran harika bir kek oluyor. 



4 bardak un
2 bardak şeker
1 bardaktan biraz az kakao
2 paket kabartma tozu
250 gr yağ
1 tutam tuz
1,5 bardak süt


Hepsi 3 dakika karıştırılır.

4 yumurta
1 paket vanilya
1/2 bardak süt
 

İlave edilip karıştırılır. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında (180) pişirilir.

Malzemece bol olduğu için pişmesi 45-50 dk sürebilir. Ben genelde 30 dakikadan sona kontrole başlıyorum, kabarması, kokusu, çatlaması. ve kürdan ya da küçük çatal batırarak kontrol ediyorum. Fırın kapağı erken açılmamalı.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder