- Beynin zarını soyup, yıkıyor ve haşlıyoruz.
- Haşladıktan sonra beyni kevgirle alıp, küçük parçalar halinde doğrayıp, tekrar haşladığımız suya koyuyoruz.
- 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta iyice çırpıldıktan sonra 2 kaşık un ilave edilir ve çorbanın suyundan biraz eklenir. Hazırladığımız karışım yavaşça, karıştırarak çorbaya ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
- Daha sonra dövülmüş sarımsak (zevkinize bağlı olarak 1 diş ya da daha fazla) eklenir. Piştikten sonra, isterseniz tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
Hakkımda
- El Kararı Göz Kararı
- Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)
20 Ocak 2014
Beyin Paça
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder