Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

26 Ocak 2014

Tavuklu Garnitürlü Börek






Malzemeler:

1 adet kemiksiz tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yeni bahar
1-2 kaşık zeytinyağı
Garnitür 
Milföy hamuru
Yapılışı:

Tavuk yıkanıp kuşbaşı doğranır. Doğranmış tavuklar yağda sotelenir, ince kıyılmış soğanlar ilave edilip sotelenmeye devam edilir, bu arada baharatları ileve edilir. En son tuz ve garnitürü de ilave edilip, ılımaya bırakılır.

Milföy hamurları tezgaha yayılır, yumuşayınca içine hazırladığımız tavuklu harçtan konur ve kapatılır. 

Ters çevirilerek tepsiye yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.











Not: Ben tavuğu büyük tabakta almıştım. Hepsini yıkayıp doğradım. Tane karabiber, defne yaprağı, çubuk tarçın, yenibahar, kırmızı biber, sarımsak ve biraz zeytinyağı ile terbiyeleyip, buzdolabı poşetlerinde poşetleyip dondurdum. Ayrıca, ben milföy hamurunu tercih ettim ama isterseniz normal yufka ile de yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder