Malzemeler:

1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber

Yeni bahar
1-2 kaşık zeytinyağı
Garnitür
Milföy hamuru
Yapılışı:
Tavuk
yıkanıp kuşbaşı doğranır. Doğranmış tavuklar yağda sotelenir, ince
kıyılmış soğanlar ilave edilip sotelenmeye devam edilir, bu arada
baharatları ileve edilir. En son tuz ve garnitürü de ilave edilip,
ılımaya bırakılır.
Ters çevirilerek tepsiye yerleştirilip, üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Not: Ben tavuğu büyük tabakta almıştım. Hepsini yıkayıp doğradım. Tane karabiber, defne yaprağı, çubuk tarçın, yenibahar, kırmızı biber, sarımsak ve biraz zeytinyağı ile terbiyeleyip, buzdolabı poşetlerinde poşetleyip dondurdum. Ayrıca, ben milföy hamurunu tercih ettim ama isterseniz normal yufka ile de yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder