
4 yufka
1 bardak yağ
1/2 bardak süt
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 yemek kaşığı yağ (kıymayı kavurmak için)
Üstüne sürmek için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yağ
Yapılışı:
Kıyma soğanla birlikte kavrulur, içine baharatları ve tuzu eklenip soğumaya bırakılır. Yağ ve süt karışıtırılır, yufka bir tezgahın üzerine açılarak üzerine sürülür. Yufka bıçakla dörde bölünür. (Daha küçük isterseniz 8'e bölebilirsiniz.) Üçgen parçanın geniş kısmına kıymalı harçtan koyulup, rulo şeklinde sarılır. Sonra rulo kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir. Bir tepsiye sık sık dizilir. Üzerine soğuk su dökülür ve 10 dakika bekletilir. (Su dökülmeden de yapılabilir.) Sonra süzgece alıp süzüldükten
sonra yağlanmış/yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilip, üzerine
yumurta sarısı ve yağ sürülüp, kızgın fırında üzeri kızarana kadar
pişirilir. Sade olarak da yenebileceği gibi, üzerine yoğurt ve domates sos dökerek de servis edilebilir.
Sos için, sıvı yağda 1 kaşık domates salçası kavrulur, sonra azar azar
su yedirilerek ketçap kıvamına gelene kadar inceltilerek kısık ateşte
pişirlir.
Arzu ederseniz kıyma yerine peynir, maydanoz koyarak da yapabilirsiniz. Peynirlide sosa gerek yok. :)
Arzu ederseniz kıyma yerine peynir, maydanoz koyarak da yapabilirsiniz. Peynirlide sosa gerek yok. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder