2 cup un
2 cup şeker
1/2 cup tereyağ
1/2 cup sıvı yağ (tereyağ yerine 1 cup sıvı yağ kulllanabilirsiniz)
4 yemek kaşığı kakao
1 cup su veya süt
1/2 cup likör
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı tuz
Kaplaması İçin:
1/2 cup tereyağ
4 yemek kaşığı kakao
1/2 cup süt
1 paketten biraz az pudra şekeri
1 yemek kaşığı likör
1 cup dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Fırın 175 derece ısıtılır. Un ve şeker derin bir kapta çırpılır. diğer yanda yağ, kakao, su(süt) kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra un, şeker karışımının içine dökülür ve karıştırılır.. Kalan malzemeler de eklenip karıştırılarak diktörtgen bir fırın kabına dökülüp 30 dakika kadar pişirilir.
Keki fırından almadan 10 dk. önce kaplaması hazırlanır. Tereyağ, kakao ve süt kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra kalan malzemeler eklenir ve fırından çıkarılan kekin üzerine yavaşça dökülerek yayılır. Soğuduktan sonra servis yapılır.
(1 cup = 250 ml)
Not: Bayrağı yavaş yavaş kızlarıma devretmeye başlıyorum. Bu tarif de kızımdan :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder