Malzemeler:
Yarım kilo elenmiş un
250 gr. pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr. margarin/tereyağ
2 yumurta
Antep ya da yer fıstığı
Şerbeti İçin:
1,5 kilo toz şeker
1 kilo su
Yarım limon
Yapılışı:
Un, havuz şeklinde açılır. Pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya ayrı
bir yerde karıştırılıp, unun içine elenir. Yağ, elde ezilir ve yumurtalarla birlikte un karışımına
ilave edilerek hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur 3-4 parçaya ayrılır. Hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp yuvarlanır. Parçaların üzerine çukur açılıp
fıstık yerleştirilir. Kızgın fırında pişirilir, pişerken fırın kapağına
bir kibrit çöpü sokulur. Kızarıncaya kadar fırında kalır. Fırından çıkar
çıkmaz, üzerine sıcak şerbet dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder