1 ölçü mercimek
1,5 ölçü bulgur
1 adet kurusoğan
Maydanoz
Taze soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
1 kaşık salça
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 bardak su
Yapılışı:
Mercimekler yıkanıp kısık ateşte haşlanır. İyice yumuşayınca ocaktan alınır, mercimekler bulgurun da şişmesi için biraz sulu kalmalıdır. Eğer tüm suyunu çekmişse biraz sıcak su ilave edebiliriz. Mercimeklerin içine bulgur ilave edilir ve üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır. Ayrı bir kapta ince doğranmış kuru soğan yağda kavrulur. Salça, tuz, kırmızı biber, kimyon, karabiber konup bulgurla
mercimeğin üzerine dökülür ve karıştırılır. İnce doğranmış taze soğan ve maydanoz konup karıştırıldıktan
sonra yoğurulur. Elde köfte şekli verip, servis tabağına dizilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder