Börek harcını hazırlarken genelde evdeki malzemelerime göre hazırlarım. Süt, yağ, yumurta da olabilir, süt yerine yoğurt da olabilir. Hatta çocuklarım küçükken her gün süt alır kaynatırdım. Börek yaparken biriken kaymakları kullanırdım, o zaman yağ ya da süte gerek kalmıyor, sadece yumurta ve kaymak kullanırdım ve lezzeti inanılmaz olurdu.
Genel bir ölçü vermek gerekirse 4 yufkaya;
Malzemeler:
1 yumurta
1 bardak yoğurt/süt
1/2 bardak yağ
ve
Sosis
1-2 domates
1-2 sivri ya da acı istemiyorsanız çarliston biber
1/2 kaşık domates salçası
1/2 kaşık domates salçası
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Kekik
Kekik
Kornişon turşusu (şart değil)
Üstüne sürmek için yumurta sarısı, akını harca katabilirsiniz
Yapılışı:
Tüm malzemeler küçük parçalar halinde doğranır. Sosisler az yağda sotelendikten sonra, salça, biber, domates ve baharatları eklenir ve pişirlir. Piştikten sonra doğranmış salatalık turşusu ilave edilir.
Yufka tezgaha açılır, üzerine harcından sürülür. Üçgen olacak şekilde 8 parçaya bölünür. Her bir parçanın içine hazırlanan sosisli harçtan konulur ve sarılır. Üzerine yumurta sarısı ve susam, çörek otu serpilip sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.
Biz acı sevdiğimiz için tüm yemeklerim acılıdır, siz kendi damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder