Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Kısır






Malzemeler:

6 çay bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
Taze soğan
3-4 adet domates
Sivri biber
Maydanoz
Taze nane
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kırmızı biber
Biber salçası
Nar ekşisi
Limon
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
Bulgur yayvan bir kaba alınır, üzerine, sadece bütün bulguru ıslatacak kadar kaynar su dökülür ve üstü örtülüp şişmeye bırakılır. Bulgurlar şiştikten sonra, kuru soğan ve salça ile yoğrulur. Küp küp kesilmiş domatesler ve ince kıyılmış diğer malzemeler de eklenir. Baharatlar, ekşisi ve zeytinyağı da ilave edildikten sonra, marul ya da haşlanmış taze asma yaprağıyla servis edilir. Domates ve salçanın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ev salçası yarım kaşık yetiyor ama hazır salça 2-3 kaşık kullanılabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder