Kısır
Malzemeler:
6 çay bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
Taze soğan
3-4 adet domates
Sivri biber
Maydanoz
Taze nane
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kırmızı biber
Biber salçası
Nar ekşisi
Limon
Zeytinyağı
Yapılışı:
Bulgur yayvan bir kaba alınır, üzerine, sadece bütün bulguru ıslatacak kadar kaynar su dökülür ve üstü örtülüp şişmeye bırakılır. Bulgurlar şiştikten sonra, kuru soğan ve salça ile yoğrulur. Küp küp kesilmiş
domatesler ve ince kıyılmış diğer malzemeler de eklenir. Baharatlar,
ekşisi ve zeytinyağı da ilave edildikten sonra, marul ya da haşlanmış
taze asma yaprağıyla servis edilir. Domates ve salçanın miktarını
damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ev salçası yarım kaşık
yetiyor ama hazır salça 2-3 kaşık kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder