Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

30 Ocak 2014

Hünkar Beğendi


Malzemeler:

Patlıcan (650 gr. közlenmiş)
Sotelik et (300-400 gr.)
Domates (2-3 adet)
Sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber 
Yeni bahar
Kaşar peyniri (100 gr.)
Tereyağ
Zeytinyağı
Salça
2 kaşık un
1/2 lt süt

Yapılışı:


Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur (büyük marketlerde hazır közlenmiş satılıyor, yalnız sarımsaksız, sade olmasına dikkat edin). 

Et, zeytinyağında sotelenir, soğanlar eklenip kavrulmaya devam edilir. Salçası eklendikten sonra domates, sivri biber, ve baharatları da ilave edilip, pişmeye bırakılır. Etin pişme durumuna göre biraz su da ekleyebilirsiniz.

Tereyağında un kavrulur, közlenmiş patlıcanlar ilave edilir, karıştırılarak pişirmeye devam edilir.

Sütü, yedirilerek eklenir ve karıştırılır. Fokurdamaya başlayınca rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.                              


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder