Malzemeler:
Patlıcan (650 gr. közlenmiş)
Sotelik et (300-400 gr.)
Domates (2-3 adet)
Sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yeni bahar
Kaşar peyniri (100 gr.)
Tereyağ
Zeytinyağı
Salça
2 kaşık un
1/2 lt süt
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur (büyük marketlerde hazır közlenmiş satılıyor, yalnız sarımsaksız, sade olmasına dikkat edin).
Et,
zeytinyağında sotelenir, soğanlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
Salçası eklendikten sonra domates, sivri biber, ve baharatları da ilave
edilip, pişmeye bırakılır. Etin pişme durumuna göre biraz su da
ekleyebilirsiniz.
Tereyağında un kavrulur, közlenmiş patlıcanlar ilave edilir, karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
Sütü, yedirilerek eklenir ve karıştırılır. Fokurdamaya başlayınca rendelenmiş kaşar peyniri eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder