Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

Düğün Çorbası

                              

  • Et haşlanır.
  • 2 kaşık un ile 2 bardak süt krema haline getirilir. Daha sonra üstüne 2 bardak et suyu dökülüp karıştırılır.
  • Ayrı bir yerde bir baş soğan, tereyağında kavrulur, üzerine biraz et suyu dökülür. 
  • Sonra et ve diğer karışım ilave edilip 5-10 dakika kaynatılır.  
  • 2 yumurta sarısı ve yarım limon, önce iyice çırpılır. Daha sonra çorbanın suyundan bir miktar alınır, bu karışıma eklenir. 
  • Yapılan karışım, çorba hızla karıştırılırken, çorbaya yedirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder