
Çok büyük olmayan, düzgün patlıcanlar çizgili soyulur, karınlarına bıçakla bir çizik atılır ve acısı çıksın diye tuzlu suda bekletildikten sonra yıkanıp, kağıt havluyla kurutulup, ayçiçek yağında kızartılır. Kızaran patlıcanlar fazla yağını çeksin diye kağıt havlu üzerine alınır.
Harcı:
- 1 baş soğan (yemeklik/küçük küp halinde doğranmış)
- 1 büyük domates (küp küp doğranmış)
- Yarım demet maydanoz
- Sivri biber
- 200 gr (az veya daha çok koyabilirsiniz) kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı Biber
- Yenibahar
Soğanla kıyma kavrulur, diğer malzemeler ilave edilip biraz pişirilerek içi hazırlanır.
Tepsiye dizilen patlıcanlar, çizilmiş yerlerinden kaşık yardımıyla açılır, içlerine harç konulur. Üzerlerine domates ve biber kapatılır, sıcak su ilave edilerek fırında pişirilir. (Karnıyarık tenceresinde ocakta da pişirebilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder