Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

31 Ocak 2014

Ispanaklı Börek

                                     


Malzemeler:

2 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
5 yufka
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Zeytinyağı
Tahin
1 bardak yoğurt
2 yumurta

Yapılışı:


Ispanaklar kökleri kesilerek iyice yıkanıp, süzülür. (ben köklerini yıkayıp, daha sonra ıspanak başı yapmak üzere donduruyorum)


Soğan 1-2 kaşık yağ ile biraz kavrulduktan sonra ıspanaklar ilave edilir. Kavruldukça küçüleceği için ıspanakları azar azar  ilave etmekte fayda var. Baharatları da ilave edilerek ıspanaklar kavrulur, sulanmaması için tuzu en son ilave edilir. Ilıdıktan sonra 3 yemek kaşığı kadar tahin ilave edilir. 




1/2 su bardağı zeytinyağı, yoğurt, yumurta çırpılır.                         
 
  

 Yufka açılır, üzerine karışımdan sürülüp,  iki ucundan 4-5 parmak        kadar katlanır ve ortadan ikiye kesilir. 
         .

Katladığımız kısıma ıspanak   ilave edilerek sarılır.                                                  






 




 

  Yağlanmış tepsiye yuvarlanarak dizilir.






Bütün yufkalar aynı şekilde sarılıp, tepsiye dizildikten sonra kalan harç üzerine dökülür ve önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder