
2 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
5 yufka
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Zeytinyağı
Tahin
1 bardak yoğurt
2 yumurta
Yapılışı:
Ispanaklar kökleri kesilerek iyice yıkanıp, süzülür. (ben köklerini yıkayıp, daha sonra ıspanak başı yapmak üzere donduruyorum)
Soğan 1-2 kaşık yağ ile biraz kavrulduktan sonra ıspanaklar ilave edilir. Kavruldukça küçüleceği için ıspanakları azar azar ilave etmekte fayda var. Baharatları da ilave edilerek ıspanaklar kavrulur, sulanmaması için tuzu en son ilave edilir. Ilıdıktan sonra 3 yemek kaşığı kadar tahin ilave edilir.
Soğan 1-2 kaşık yağ ile biraz kavrulduktan sonra ıspanaklar ilave edilir. Kavruldukça küçüleceği için ıspanakları azar azar ilave etmekte fayda var. Baharatları da ilave edilerek ıspanaklar kavrulur, sulanmaması için tuzu en son ilave edilir. Ilıdıktan sonra 3 yemek kaşığı kadar tahin ilave edilir.
Yufka
açılır, üzerine karışımdan sürülüp, iki ucundan
4-5 parmak kadar katlanır ve ortadan ikiye kesilir.
.
Katladığımız kısıma ıspanak ilave edilerek
sarılır.
Yağlanmış tepsiye yuvarlanarak dizilir.
Bütün yufkalar aynı şekilde sarılıp, tepsiye dizildikten sonra kalan harç üzerine dökülür ve önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder