Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

20 Ocak 2014

İrmik Helvası

                             



Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 paket irmik

Yarım kilo şeker
100 gr çam fıstığı

Yağ eritilir. Erimiş yağın içine fıstıklar atılıp, kızardıktan sonra irmik dökülür. Karıştırarak iyice kavrulur. Şerbeti eklenir ve şerbeti çekene kadar pişirmeye devam edilir.

Not: Şerbet yaparken de göz kararı yapıyorum, şekerin biraz üstüne çıkacak kadar su koyup kaynatıyorum, ocaktan almadan önce bir kaç damla limon sıkıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder