Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

22 Ocak 2014

Karides Güveç


Malzemeler:
  • 1/2 kg. karides
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 kg. mantar
  • 3-4 tane domates
  • 3-4 tane sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber   
  • Rendelenmiş kaşar                                                                               
 Yapılışı:

Mantarlar temizlenip kararmaması için limonlu suda bekletilir. Tereyağında sarımsak ve karidesler sotelenir.  Ardından kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler, yıkanmış çekirdekleri temizlenmiş ve doğranmış biberler ilave edilir. Suyunu süzerek doğradığımız mantarlar ve baharatlar da ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir. Pişirdiğimiz malzeme güveç kaplarına ya da bir fırın kabına boşaltılır. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyduktan sonra  peynir eriyene kadar fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder