Karides Güveç
Malzemeler:
- 1/2 kg. karides
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 kg. mantar
- 3-4 tane domates
- 3-4 tane sivri biber
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Mantarlar temizlenip kararmaması için limonlu suda bekletilir. Tereyağında sarımsak ve karidesler sotelenir. Ardından kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler, yıkanmış
çekirdekleri temizlenmiş ve doğranmış biberler ilave
edilir. Suyunu süzerek doğradığımız mantarlar ve baharatlar da ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika
kadar pişirilir. Pişirdiğimiz malzeme güveç kaplarına ya da bir fırın kabına boşaltılır.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyduktan sonra peynir eriyene kadar fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder