Malzemeler:
500 gram un
3 yumurta
50 gram katı yağ
100 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz bira mayası
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı mahlep
Kıyılmış fındık
1 tutam tuz
Yapılışı:
Un elenir ve ortası açılarak maya konulur. suyun yarısı konularak maya iyice ezilir. Yandan unlar alınarak mayanın üzerine örtülür ve 10-15 dakika bekletilir.
Unun üzeri çatlayınca, tekrar ortası açılıp 2 yumurta, yağ, etrafına pudra şekeri, mahlep, tuz ve kalan su ilave edilerek yoğurlur.
Kulak memesi kıvamına gelen hamur, üzeri örtülerek ılık bir yerde dinlendirilir.
Mayalanınca hamur biraz daha yoğurulur. Hamur 12 eşit parçaya bölünür. Bölünen her parça uzatılıp rulo haline getirilir. her 3 parça örülür. iki örgü üstüste konulup üzerine yumurta sarısı sürülüp, fındık serpilerek fırına verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder