Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

27 Şubat 2014

Kabak Tava


Malzemeler:
 1 kilo kabak
400 gram et
3-4 adet domates
4-5 diş sarımsak
Sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Yeni bahar
Yağ
1 kaşık biber salçası

Yapılışı:

Etler tencereye konur ve salçayla karıştırlır.

Üzerine soyulup küp küp doğranmış kabaklar konulup, tuz ve baharatları serpilir.


Kabuğu soyulup doğranan domatesler, sarımsaklar ve sivri biber üzerine konulup, yağ gezdirilir. Su ilave etmeden kısık ateşte kapağı açmadan pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder