Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

26 Şubat 2014

Kıymalı Pırasa



Malzemeler:

1 deste pırasa
250 gram kıyma
1-2 adet havuç
2 domates
1 kaşık biber salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yağ

Pırasanın kendisi zaten soğan olduğu için pek koymuyorum , arzu ederseniz 1 kuru soğan koyabilirsiniz.

Yapılışı:

Pırasalar ve havuç yıkanıp, doğranır. Kıyma yağda ( soğanlı tercih edildiyse soğanla birlikte ) kavrulur.
Biber salçası ve baharatları ilave edilir. Domatesler kabukları soyulup küçük küçük doğranır ve kıymaya ilave edilir. Havuç ve pırasalar eklenip, biraz su ilave edilerek pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder