Malzemeler:
4-5 adet enginar
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan 1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy patates (Hazır garnitür de kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı bezelye
Tuz
1 orta boy soğan 1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy patates (Hazır garnitür de kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı bezelye
Tuz
2 küp şeker
Limon
Su
Dereotu
Yapılışı:
Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Soğan küp küp doğranır, zeytinyağında biraz kavrulduktan sonra, garnitür, şeker, tuz ilave edilir. Hazırlanan malzemeler enginarların içine doldurularak yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine limon ve su ilave edilerek tencerenin kapağını açmadan pişirilir. Piştikten sonra üzerine dereotu serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder