Malzemeler:
3-4 deste kara lahana
500 gram kıyma
1 bardak pirinç
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yeni bahar
Kuru nane
Maydanoz
Biber salçası
Domates salçası
Yağ
Yapılışı:
Lahanalar, ayıklanıp, yıkanır ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan lahanaların damarları ayıklanarak sarılmaya hazır hale getirilir.
Pirinç yıkanır; kıyma, biber salçası, nane, yağ, baharatlar, kıyılmış soğan ve maydanoz eklenerek iç harcı hazırlanır.
Tencerenin dibine ayıklanan saplar döşenip üzerine sarılan lahanalar dizilir. Üzerine domates salçasıyla hazırladığımız su gezdirilir, üzeri yapraklarla kapatılır. Yaklaşık yarım saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder