Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

08 Şubat 2014

Etli Kara lahana Sarması


Malzemeler:

3-4 deste kara lahana
500 gram kıyma
1 bardak pirinç
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Yeni bahar
Kuru nane
Maydanoz
Biber salçası
Domates salçası
Yağ 

Yapılışı:

Lahanalar, ayıklanıp, yıkanır ve tuzlu suda haşlanır. Haşlanan lahanaların damarları ayıklanarak sarılmaya hazır hale getirilir.
Pirinç yıkanır; kıyma, biber salçası, nane, yağ, baharatlar, kıyılmış soğan ve maydanoz eklenerek iç harcı hazırlanır.
Tencerenin dibine ayıklanan saplar döşenip üzerine sarılan lahanalar dizilir. Üzerine domates salçasıyla hazırladığımız su gezdirilir, üzeri yapraklarla kapatılır. Yaklaşık yarım saat pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder