Malzemeler:
150 gr. (3 buçuk çay bardağı) un
150 gr. (2 çay bardağı) toz şeker
3 yumurta
150 ml. sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Sosu İçin:
2 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
2 portakal suyu
1 limon suyu
150 gr. toz şeker
Şeker ve yağ çırpılır. Yumurtalar, karışıma teker teker eklenerek çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir. (Ben bir paket de vanilya ekledim.) 25 cm. çağında yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülür ve orta hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir.
Sos için gerekli olan malzemelerin hepsi karıştırılır ve 10-15 dakika kadar kaynatılır. Kek, fırından çıkarılıp ters çevirildikten sonra, (her ikisi de sıcakken) sosu dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder