Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

05 Şubat 2014

Portakal Soslu Kek


Malzemeler:

150 gr. (3 buçuk çay bardağı) un
150 gr. (2 çay bardağı) toz şeker
3 yumurta
150 ml. sıvı yağ 
1 paket kabartma tozu

Sosu İçin:

2 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 portakalın kabuğu (rendelenmiş) 
2 portakal suyu
1 limon suyu
150 gr. toz şeker

Şeker ve yağ çırpılır. Yumurtalar, karışıma teker teker eklenerek çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir. (Ben bir paket de vanilya ekledim.) 25 cm. çağında yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökülür ve orta hararetli fırında 25-30 dakika pişirilir.

Sos için gerekli olan malzemelerin hepsi karıştırılır ve 10-15 dakika kadar kaynatılır. Kek, fırından çıkarılıp ters çevirildikten sonra, (her ikisi de sıcakken) sosu dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder