Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1,5 bardak su (basmati ise 2 bardak)
Pilavı genelde el kararı, göz kararı yaparım. Ölçülü yaptığım zaman pek tutturamam :).
Pilavı genelde el kararı, göz kararı yaparım. Ölçülü yaptığım zaman pek tutturamam :).
Şehriyeleri, pirinci ilave ettiğimde yağ sıçramasın diye yağsız kavurmayı tercih ederim. Şehriyeler pembeleşince, yağını ve pirincini ilave edip iyice kavururum. Daha sonra tuzunu ekleyip kavurmaya devam ederim. Pirincin üzerine çıkacak kadar kaynamış su (1 bardak pirince 1.5 bardak su) ilave edip, kısık ateşte pişiririm. Tabii ki 10 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder