Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

05 Şubat 2014

Şehriyeli Pirinç Pilavı

                                 

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1,5 bardak su (basmati ise 2 bardak)

Pilavı genelde el kararı, göz kararı yaparım. Ölçülü yaptığım zaman pek tutturamam :).
Şehriyeleri, pirinci ilave ettiğimde yağ sıçramasın diye yağsız kavurmayı tercih ederim. Şehriyeler pembeleşince, yağını ve pirincini ilave edip iyice kavururum. Daha sonra tuzunu ekleyip kavurmaya devam ederim. Pirincin üzerine çıkacak kadar kaynamış su (1 bardak pirince 1.5 bardak su) ilave edip, kısık ateşte pişiririm. Tabii ki  10 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder