Malzemeler:
Kuru fasulye (1 bardak)
Kuşbaşı et (100 gr. kadar)
1 adet kuru soğan
Biber salçası
Domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
Limon
Su
Yağ
Yapılışı:
Yıkanıp suda bekletilmiş fasulyeler, su ilave edilerek kaynatılır, fokurdamaya başlayınca, suyu süzülüp, soğuk su ilave edilerek tekrar kaynatılır. Bu işlem 3-4 kez tekrarlandıktan sonra fasulyeler bir süzgece alınır.
Tencerede soğan ve et sotelenir. Biber ve domates salçası eklendikten sonra fasulyeler ve baharatları ilave edilir. Yemeğin miktarına göre yarım ya da çeyrek limon kesilip ve sıcak su eklenerek kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
İsteğe göre, fasulye ve et miktarı arttırılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder