Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

08 Şubat 2014

Etli Kuru Fasulye


Malzemeler:

Kuru fasulye (1 bardak)
Kuşbaşı et (100 gr. kadar)
1 adet kuru soğan
Biber salçası
Domates salçası
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
Limon
Su
Yağ

Yapılışı:


Yıkanıp suda bekletilmiş fasulyeler, su ilave edilerek kaynatılır, fokurdamaya başlayınca, suyu süzülüp, soğuk su ilave edilerek tekrar kaynatılır. Bu işlem 3-4 kez tekrarlandıktan sonra fasulyeler bir süzgece alınır.

Tencerede soğan ve et sotelenir. Biber ve domates salçası eklendikten sonra fasulyeler ve baharatları ilave edilir. Yemeğin  miktarına göre yarım ya da çeyrek limon kesilip ve sıcak su eklenerek kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

İsteğe göre, fasulye ve et miktarı arttırılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder