Malzemeler:
250 gram dana eti
1 bardak ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Kırmızı Biber
Kimyon
1/2 yemek kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tereyağ/Zeytinyağı
Limon suyu
Kemikli et
Yapılışı:
Bulgur yıkandıktan sonra, üstünü kapatacak kadar su eklenir ve şişmeye bırakılır.
Bulgur iyice şiştikten sonra dövülmüş et, kimyon ve baharatlarıyla birlikte robotta çekilir.
Robottan alınır, biber salçası ilave edilerek iyice yoğrulur ve minik parçalar koparılarak yuvarlanır.
Bulgur iyice şiştikten sonra dövülmüş et, kimyon ve baharatlarıyla birlikte robotta çekilir.
Robottan alınır, biber salçası ilave edilerek iyice yoğrulur ve minik parçalar koparılarak yuvarlanır.
Nohutlar
geceden ıslatılır ve etle birlikte haşlanır (kemiksiz de
kullanabilirsiniz).
Soğan ince kıyılır ve et ile birlikte yağda
kavrulduktan sonra domates salçası eklenir ve biraz daha kavrulur.
Daha sonra
etsuyu, nohut, baharatlar ve limon suyu ilave edilir.
En son yuvarladığımız köfteler
eklenir, piştikten sonra tereyağında nane yakılıp üzerine dökülür
(naneyi yağsız da serpebilirsiniz)
Sini köftesi yaptığımda fazla gelen bulgurlu eti yuvarlayıp unlayıp buzluğa atmıştım. Ben onları kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder