Malzemeler:
1 kilo kabak
150 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 kaşık biber salçası
2 kaşık un
1/2 kilo süt
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kızartmak için ayçiçek yağı
1 kaşık zeytinyağı
1 yumurta
Kaşar peyniri
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını kazıyıp, iki ucundan birer parça kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın,
içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın ( ince dilimler halinde de doğrayabilirsiniz ) ve kızgın yağda kızartın.
Kıymayı zeytinyağında soğanla kavurun, salça ve baharatlarını ekleyin.
Süt, un ve yumurtayı çırpma teliyle karıştırarak kısık ateşte krema haline gelene kadar pişirerek beşamel sosunu hazırlayın ( kabak ve kıymada yağ olduğu için sosu yağsız hazırlıyorum ).
Kabaklar tepsiye dizilir, içlerine/üstüne kıyma konulur. Üzeri beşamel sosla kaplanır ve rendelenmiş kaşar serpilerek kızgın fırındapembeleşene kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder