Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

13 Mart 2014

Kabak Graten


Malzemeler:

1 kilo kabak
150 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 kaşık biber salçası
2 kaşık un
1/2 kilo süt
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kızartmak için ayçiçek yağı
1 kaşık zeytinyağı
1 yumurta
Kaşar peyniri

Yapılışı: 

Kabakların kabuklarını kazıyıp, iki ucundan birer parça kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye ayırın,
 içlerini kaşıkla oyarak çukurlaştırın ( ince dilimler halinde de doğrayabilirsiniz ) ve kızgın yağda kızartın.
 Kıymayı zeytinyağında soğanla kavurun, salça ve baharatlarını ekleyin.
Süt, un ve yumurtayı çırpma teliyle karıştırarak kısık ateşte krema haline gelene kadar pişirerek beşamel sosunu hazırlayın ( kabak ve kıymada yağ olduğu için sosu yağsız hazırlıyorum ).
Kabaklar tepsiye dizilir, içlerine/üstüne  kıyma konulur. Üzeri beşamel sosla kaplanır ve rendelenmiş kaşar serpilerek kızgın fırındapembeleşene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder