Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

02 Nisan 2014

Biberli Ekmek


Malzemeler:

1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı acı kırmızı biber
1 yemek kaşığı tatlı biber
3 yemek kaşığı susam
 ( ben 1 tatlı kaşığı isot da ilave ettim )

Hazır ekmek hamuruyla da yapabilirsiniz, ben ekmek makinasında pizza hamuru hazırladım, onunla yaptım.
Hamuru kendiniz hazırlamak isterseniz:

1/2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
Alabildiğince un ( yaklaşık 3 bardak )

Yapılışı:

Unu eleyip, kuru malzemelerle karıştırın. Üzerine süt, yağ ve suyu ekleyip yoğurın. Biraz yumuşak bir hamur elde ettikten sonra oda sıcaklığında 30 dakika kabarması için bekletin.

Soğanı ince kıyıp, yağda kavurun. İçine salçayı ilave edip biraz daha kavurduktan sonra diğer malzemelerini koyup, ocaktan alın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açıp tek tek yapabileceğiniz gibi; hamuru uygun bir tepsiye yayıp ( yağlayarak ), üzerine malzemesini sürdükten sonra bıçakla parçalara ayırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirebilirsiniz.


                      


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder