Malzemeler:
1 kilo patlıcan
500 gram et (tercihen kuzu eti)
3-4 adet domates
4-5 diş sarımsak
Sivri biber
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Yeni bahar
Yağ
1 kaşık biber salçası
Yapılışı:
Patlıcanlar çizgili doğranıp tuzlu suda bekletilir.
Etler tencereye konur ve salçayla karıştırlır.
Üzerine tuzlu sudan çıkarılıp yıkanmış patlıcanlar konulup, tuz ve baharatları serpilir.
Kabuğu soyulup doğranan domatesler, sarımsaklar ve sivri biber üzerine konulup, yağ gezdirilir. Su ilave etmeden kısık ateşte kapağı açmadan pişirilir.
Etler tencereye konur ve salçayla karıştırlır.
Üzerine tuzlu sudan çıkarılıp yıkanmış patlıcanlar konulup, tuz ve baharatları serpilir.
Kabuğu soyulup doğranan domatesler, sarımsaklar ve sivri biber üzerine konulup, yağ gezdirilir. Su ilave etmeden kısık ateşte kapağı açmadan pişirilir.
Ben tencerede yaptım ama güveçte de harika olur. Ağzını folyo ile kapatıp fırında 2 saat pişirilirse harika olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder