Malzemeler:
- 1 kilo orta boy dolmalık biber (sayıyla da alabilirsiniz)
- 400 gram kıyma
- 1/2 demet maydanoz
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı Biber
- Yeni Bahar
- Pirinç
- Yağ
- 1 adet soğan
- 1 bardak su
Yapılışı:
Dolmalık biberler, çekirdekleri temizlenerek yıkanır.
Soğan, domates ve maydanozlar doğranır.
Pirinç yıkanır, salça, baharatlar, kıyma, soğan, domates, maydanoz, yağ ve kıyma eklenerek karıştırır. Karıştırılan iç biberlere doldurulur.
Biberlerin ağzı ister domates dilimiyle isterseniz kendi kapaklarıyla kapatılarak yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine tuz serpilir ve domates salçalı sıcak su gezdirilir. Üzeri bir tabakla kapatılıp, kısık ateşte pişirilir.
Ben dolma yaparken pirincin miktarını dolma sayısı kadar kaşıkla sayıp koyuyorum. 10 dolma varsa 10 kaşık pirinç. Eğer dolmalar iriyse, yemek kaşığı, küçükse tatlı kaşığını ölçü olarak kullanıyorum.
Yağ olarak da, kıymayı yağsız aldığım için ve dolmayı daha lezzetli yaptığı için tereyağ kullanmayı tercih ediyorum.
Kıymayı da tek çekim almakta fayda var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder