Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

22 Nisan 2014

Etli Bezelye


Malzemeler:

  •  1 kg taze bezelye
  • 250 gram kuşbaşı dana eti/kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1-2 adet   domates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kaşık biber salçası 
  • Yeterince sıcak su
  • Karabiber
  • Kırmızı Biber
  • Tuz



Yapılışı:

Soğan soyulup, yemeklik doğranır. Sıvı yağ tencereye alınıp soğanlar kavrulur. 
Ardından kuşbaşı doğranmış dana eti eklenerek suyunu salmamasına dikkat edilerek kavrulmaya devam edilir. 
Salçası, tuzu ve baharatları ilave edilir. 
 Küp küp doğranmış patatesler ve havuç eklenir.
En son bezelyeler ilave edildikten sonra   sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra kısık ateşte 20-25  dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder