Malzemeler:
- 1 kg taze bezelye
- 250 gram kuşbaşı dana eti/kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1-2 adet domates
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kaşık biber salçası
- Yeterince sıcak su
- Karabiber
- Kırmızı Biber
- Tuz
Yapılışı:
Soğan soyulup, yemeklik doğranır. Sıvı yağ tencereye alınıp soğanlar kavrulur.
Ardından kuşbaşı doğranmış dana eti eklenerek suyunu salmamasına dikkat edilerek kavrulmaya devam edilir.
Salçası, tuzu ve baharatları ilave edilir.
Küp küp doğranmış patatesler ve havuç eklenir.
En son bezelyeler ilave edildikten sonra sıcak suyu da ekleyerek kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder