Hakkımda

Pratik, yapması kolay, zevkli, yemek, meze, pasta, ve tatlı tarifleri... Mutfak işlerini çok sevdiğim ve yemek yaparken mutlu olduğum için, 15 yaşımdan beri yemek ve pasta yapıyorum. "El Kararı Göz Kararı" ismini seçmemin nedeni, tariflerde her zaman bire bir ölçü kullanmayıp, özellikle yemeklerde, bazı malzemeleri göz kararı ayarlıyor olmam. Ayrıca, bazen de tariflerde, elimde olan malzemeye göre değişiklik yaparım. (Yağ yerine, kaynamış sütün üzerinde biriken kaymağı kullanmak, gibi.) Hepsi, daha önce yaptığım, sevdiğim ve yiyenler tarafından büyük beğeni alan tariflerdir. Paylaşacağım tariflerin çoğunun, internette binlerce örneği var elbette ama bunlar benim yıllardır yaptığım ve çoğunda kişisel ve yöresel püf noktaları kullandığım tarifler olacak. Zaman zaman el alışkanlığıyla, önemli detayları atlayarak, karşımdaki biliyor gibi düşünerek yazabilirim. Öyle durumlarda yorum kısmından uyarabilir ve soru sorabilirsiniz :)

23 Aralık 2014

Yoğurtlu Havuç Salatası


Malzemeler:

4-5 adet havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 su bardağı yoğurt

Yapılışı:

Havuçlar yıkanıp, soyulduktan sonra rendelenir. Tavaya zeytinyağı konularak rende havuçlar beş dakika kadar kavrulur.


Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. 
Sarımsaklar tuz ile ezilir ya da rende yapılarak yoğurda karıştırılır.  Havuçlar soğuyunca karışıma eklenir. Servis yapılana kadar buzdolabında bekletilir. 
Maydanoz, pul biber, sumak gibi malzemelerle süsleyerek servis edilir.
Arzu edilirse içine kıyılmış ceviz de eklenir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder